Islandet

Tjörnin-sjön: En plats för avkoppling för Reykjavík-bor och många fåglar

チョルトニン湖
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

Reykjavík, Islands huvudstad, är känd för sina kompakta och charmiga stadsvyer. Och i mitten av staden ligger en sjö som heter Tjörnin. Den smälter harmoniskt in i stadsbilden och lockar inte bara invånarna utan också många fåglar på helgerna. Idag presenterar jag Tjörnin-sjön, som är populär som en plats för avkoppling i Reykjavík.

Särdrag hos Tjörnin-sjön

Tjörnin-sjön ligger i centrum av Reykjavík, Islands huvudstad. ”Tjörnin” betyder ”sjön” på isländska, men den är mer som en stor damm än en sjö.

Tjörnin-sjön är en plats där invånarna i Reykjavík kan koppla av. Det finns gräsytor längs sjön för picknick och solbad, och runt sjön finns det promenad- och joggingstigar, där du också kan titta på konstverk och skulpturer.

Det finns också många viktiga turistmål i Reykjavík runt Tjörnin-sjön. Till exempel ligger Hallgrímskirkja, Höfði House, Islands universitet och Islands Nationalmuseum alla inom gångavstånd. Det är också idealiskt för en paus under en tur genom Reykjavík.

ハットルグリムス教会
Hallgrímskirkja: Islands största kyrka i ReykjavikI Islands huvudstad, Reykjavik, finns det en byggnad som du inte kan missa. Det är Hallgrímskirkja, den högsta kyrkan på Island. Den är så känd att den kan betraktas som en symbol för Reykjavik och är en populär plats för turister på Island. I denna artikel kommer jag att förklara de viktigaste dragen och historien om Hallgrímskirkja....
ホフディ・ハウス
Höfði House: Den historiska byggnaden på Island där mötet för att avsluta kalla kriget höllsI centrala Reykjavik, Island, finns en vit byggnad som kallas Höfði House. Denna eleganta byggnad, klädd i bländande vitt, spelade en betydande roll under kalla kriget mellan öst och väst. I denna artikel kommer jag att introducera den berömda byggnaden Höfði House i Reykjavik, Island....

På vintern kan du åka skridskor på sjön

Island ses ofta som ”isens land” och man kan tro att klimatet är mycket kallt. Men tack vare den varma Golfströmmen som omger ön har Reykjavík ett relativt milt klimat jämfört med andra nordiska länder. Även på vintern sjunker temperaturen sällan under -5 grader Celsius, vilket faktiskt är mer behagligt än på Hokkaido i Japan.

Men det kan bli ganska kallt i januari och andra vintermånader, och Tjörnin-sjön fryser nästan helt. Den frusna Tjörnin-sjön är så tjock att man kan gå över den till den andra sidan, och du kan också åka skridskor och spela ishockey.

Många vilda fåglar kan observeras vid sjön

Tjörnin-sjön är känd som en livsmiljö för vilda fåglar och vattenfåglar, och du kan observera olika fåglar som svanar, änder och gäss. På Reykjavíks stadshus, som ligger i den norra delen av sjön, pumpas varmt vatten in i sjön på vintern. Detta görs för att möjliggöra för vattenfåglar att övervintra i sjön genom att hålla en del av sjön från att frysa.

Således förblir delen av sjön framför stadshuset isfri även på vintern och blir en viktig observationspunkt där många vilda fåglar samlas.

Sammanfattning

Tjörnin-sjön är en plats för avkoppling för invånarna i Reykjavík och fungerar också som ett hem för vilda fåglar, vilket gör den till en idealisk plats för fågelskådning. Oavsett om det är picknick och solbad på sommaren eller skridskoåkning på den frusna sjön på vintern, erbjuder sjön olika fritidsaktiviteter beroende på årstid.