Arkitektur

Norska Folkemuseet: Ett museum där man kan studera 600 års norsk historia

Norsk-Folkemuseum
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

I Norge finns det en institution som heter Norska Folkemuseet, där historien från medeltiden till modern tid visas. Utställningsobjekten sträcker sig från trähus, konsthantverk och folkdräkter, och det finns också rekonstruktioner av lantlivsstilen. Idag presenterar jag Norska Folkemuseet, där Norges historia och kultur samlas över 600 år.

Egenskaper hos det norska Folkemuseet

Det Norska Folkemuseet är ett museum som visar norsk historia och kultur från mitten av 1400-talet till nutid, det vill säga ungefär 600 år. Det grundades 1898 av historikern Hans Aall och ligger på halvön Bygdøy i västra delen av den norska huvudstaden Oslo, med en enorm markyta på 14 hektar.

På museet visas byggnader och kulturella föremål som vidarebefordrar norsk historia, samt utställningsobjekt som skildrar människornas liv vid den tiden. Det finns också den största utomhusplatsen i Norge förutom de vanliga inomhusutrymmena. Inom området visas norska traditionella trähus, jordbruksutrustning, kläder och konsthantverk, vilket återskapar det gamla Norge som helhet.

Kulturella föremål från medeltiden till modern tid visas

På Norska Folkemuseet kan du se en mängd utställningsobjekt som vidarebefordrar norsk historia och kulturella föremål, samt människornas liv vid den tiden. Från vävning till möbler till jordbruksutrustning, visas de saker som norska bönder använde då. En annan funktion är att personalen i den traditionella norska dräkten, känd som Bunad, fungerar som guider.

Bunads är gjorda av tyg med vackra broderier och har olika mönster beroende på region. På sommaren hålls evenemang som folkdanser av människor i traditionella kostymer. Dessutom genomförs också demonstrationer av konsthantverksproduktion, så att man kan uppleva livet i det gamla Norge.

Friluftsmuseum med 150 trähus utställda

Det Norska Folkemuseet har den största utomhusplatsen i Norge. Inom området visas byggnader som byggdes i Norge under de senaste 600 åren, från storslagna kyrkor till enkla trähus. Byggnaderna har alla faktiskt flyttats från olika delar av Norge, och deras antal överstiger 150.

Inte bara det yttre, utan också insidan är autentisk nog för att förmedla livet vid den tiden. Det är perfekt för att lära sig hur norska bönder levde på gårdar, arbetsplatser, i vardagsrum, där familjen samlas.

Den berömda stavkyrkan från 1200-talet

Det finns många historiska byggnader i friluftsmuseet, men det mest berömda är stavkyrkan. Stavkyrkan är en träkyrka som byggdes runt år 1200, när vikingarna var aktiva i Nordeuropa.

Det fanns över 1000 av dem på sin höjdpunkt, men nu finns det bara 28 kvar. En av dem ägs av Norska Folkemuseet, och det är en höjdpunkt i museet. Stavkyrkan är ett särskilt viktigt kulturellt arv i Norge och lockar många turister från både inom och utom landet. Mer information om stavkyrkan hittar du i följande artikel.

ウルネスの木造教会
Urnes stavkyrka: Den äldsta träkyrkan belägen vid en norsk fjord"Urnes stavkyrka", byggd i Norge på 1100-talet och registrerad som världsarv 1979, ligger med utsikt över den vackra fjordlandskapet skapat av norsk natur, och är en plats dit många människor från både in- och utland kommer för att se. I den här artikeln skulle jag vilja introducera Urnes stavkyrka, en historisk byggnad i Norge med en majestätisk närvaro och unika dekorationer....

Sammanfattning

Det Norska Folkemuseet, som också är det största friluftsmuseet i Norge, visar norsk historia och kulturella föremål från medeltiden till modern tid. Dessutom är halvön Bygdøy, där museet ligger, känt som ett område där många museer i Norge koncentreras.

Förutom Norska Folkemuseet finns det också kända museer som Norska Sjöfartsmuseet och Vikingskeppsmuseet i närheten, så var noga med att kolla in dem också.