Islandet

Goðafoss: Vattenfallet på Island som också kallas ”Gudarnas vattenfall”

ゴーザフォスの滝
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

Det finns ett mystiskt vattenfall på Island som också kallas ”Gudarnas vattenfall”, och det är Goðafoss som jag kommer att introducera idag. Trots dess överväldigande vattenmängd och dess dånande flöde är det möjligt att närma sig det direkt under besöket, så det är känt som en plats där du kan uppleva Skandinaviens stora natur på nära håll. Om du vill veta vilket vattenfall på Island som rekommenderas, läs gärna denna artikel.

Vad är Goðafoss?

Island är ett land täckt av glaciärer och är också känt för sina många vattenfall som kommer från glaciärkällor. Det finns många turistvattenfall, men Goðafoss som jag introducerar idag är ett av de mest kända.

Goðafoss ligger i Myvatn-distriktet i norra Island. Den ligger nära den största staden i norra Island, Akureyri, och många människor startar från denna stad när de besöker vattenfallet.

Goðafoss, som härstammar från Skjálfandafljót-floden, är populär för dess imponerande scener på grund av dess enorma vattenmängd. Hela vattenfallet har en hästskoform och en höjdskillnad på cirka 12 meter. Hela bredden av vattenfallet varierar beroende på säsongen, men når cirka 30 meter.

Mystisk landskap känd som ”Gudarnas vattenfall”

På grund av dess skönhet är Goðafoss också känd som ”Gudarnas vattenfall” eller ”Prästernas vattenfall”. Namnet ”Goðafoss” översätts bokstavligen till ”Gudarnas vattenfall”. Förresten betyder ”Goða” på isländska ”gud” och ”foss” betyder ”vattenfall”. Det djupgröna vattenfallet är faktiskt en plats där du kan känna naturens mysterium, precis som namnet ”Gudarnas vattenfall” antyder.

Punkter att titta på vattenfallet

Goðafoss, som har en gudomlig skönhet värdig sitt namn ”Gudarnas vattenfall”, har flera promenadstigar runt vattenfallet, från vilka det kan ses från olika vinklar. Dessutom har en bro byggts över floden, så att du lätt kan komma till andra sidan. Å andra sidan finns det inga räcken för att förhindra fall på stenarna som används för att titta på vattenfallet, så var försiktig när du tittar på vattenfallet.

Sammanfattning

Goðafoss, som har en skönhet värdig sitt isländska namn ”Gudarnas vattenfall”, ligger på vägen från staden Akureyri till Myvatn-sjön och är lätt att nå. Turer organiseras också, så se till att använda dessa när du besöker vattenfallet. Slutligen är gångvägarna runt vattenfallet generellt sett inte belagda, så var försiktig så att du inte snubblar på den våta marken.