Stad

Dalarna-regionen: En lugn plats i Sverige där traditionellt hantverk och landskap bevaras

ダーラナ地方
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

I den hektiska vardagen längtar svenskarna efter en plats där de kan stilla sina själar, och Dalarna-regionen är känd som en sådan plats. Denna region ligger i mitten av Sverige och är en plats som är rik på natur och ses som en symbol för det traditionella Sverige. I denna artikel kommer jag att introducera de unika aspekterna och hantverken i Dalarna-regionen.

Landskapet i Dalarna, typiskt för Sverige

ダーラナ地方

Dalarna är en region i den mellansvenska provinsen Svealand och består av 15 städer, inklusive länsstaden Falun. Regionen ligger 2-3 timmars tågresa från den svenska huvudstaden Stockholm och är känd som ett lugnt område.

De vackra landskapen i Sverige kännetecknas av klara sjöar och frodiga skogar. Dalarna är känd för att bevara dessa ursprungliga svenska landskap, med hus som är utspridda i röda färger.

ダーラナ地方

Denna färg kallas Falun Red, en traditionell svensk färg som förenar trähusen, och kontrasten mellan de rödbruna stadsbilderna och den blå himlen är känd för sin skönhet.

Dalarna har många sjöar, inklusive Lake Siljan i mitten av regionen, som skapar ett vackert landskap. Staden Rättvik vid stranden av Lake Siljan är också känd som platsen för det stora midsommarfirandet som äger rum varje sommar. Dessa traditionella svenska landskap sträcker sig över hela Dalarna-regionen, och för svenskarna, som lever ett hektiskt liv, är denna region en plats där de kan vila sina hjärtan.

Falun, som förklarats vara världsarv

Dalarna-regionen var på 1600-talet en av de ledande regionerna i världen för produktion av koppar och järn. I synnerhet var dagens länshuvudstad Falun grunden för den svenska mineraindustrin och en viktig plats för kopparproduktion. Falun, där gruvdriften bedrevs från 1300-talet till dess stängning 1992, förklarades 2001 vara ”Faluns stora kopparberg” och ingår i det svenska världsarvet.

Dessutom har järnoxid, som bildas under processen med att raffinera koppar, en konserverande effekt och koppar har länge använts som färg för svenska träbyggnader. Därför finns det i hela Dalarna-regionen hus som är målade i kopparinnehållande rostbruna färger, vilket visar att Dalarna-regionen en gång var en ledande plats för kopparproduktion.

Dalahäst, ett hantverk från Dalarna-regionen

Dalarna-regionen är också känd för att tillverka traditionellt hantverk, inklusive Dalahäst, en skulpterad trä-häst. Dalahäst, också känd som Dala Horse, är ett traditionellt hantverk från Dalarna-regionen, och originalet tillverkades av träfällare på sin fritid för barn. Idag är det en representativ produkt för Dalarna-regionen och det finns många Dalahästverkstäder.

Dalahäst kännetecknas av handskulpterade och handmålade processer. Oregelbundenheten i den handgjorda formen är också en charmig punkt. Färgerna sträcker sig från klassiskt rött till svart, vitt och blått. Blommönster målas ofta på Dalahästen, vilka är kända som ”Kurbits”, ett traditionellt mönster i Dalarna-regionen.

Dalahästar säljs främst som souvenirer och det finns många olika typer, från handflatestorlek till extra stora storlekar som barn kan rida på. Den största storleken är en 13 meter hög Dalahäst gjord av betong, som placeras som ett objekt i Avesta, en stad i Dalarna-regionen.

En anledning till populariteten av Dalahästar som souvenirer är inte bara den goda designen, utan också legenderna som är förknippade med Dalahäst. Dalahäst är känt i norra Europa som ”hästen som bringar lycka” och det finns en legend om att om du sätter upp en Dalahäst i ett hus kommer lyckan att besöka husets invånare.

Därför är Dalahäst mycket populärt som en gåva till vänner, familj eller människor som har tagit hand om en. Det sägs att många människor också har dem som inredning i hemmet. För mer information om Dalahäst, trä-hästen som bringar lycka, vänligen se följande artikel.

Dalahäst: Traditionellt hantverk från den svenska regionen DalarnaDalahästen är ett traditionellt hantverk från den svenska regionen Dalarna. Dessa träpferd är färgstarkt målade och anses vara lyckobringare i Skandinavien. De är populära som dekorationsartiklar och presenter. I den här artikeln introducerar vi Dalahästen, vars ursprung går tillbaka till träpferd som skogsarbetare skulpterade på sin fritid....

Sammanfattning

I ett moderniserat Sverige, där tiden går långsamt, sägs Dalarna-regionen vara en mysig plats där man gärna åker när man är trött från jobbet. Handgjorda hantverk som Dalahäst, som förmedlar människornas värme, är också populära i Dalarna-regionen.