Stad

Gamla Stan: Gamla stan som var skådeplats för Ghibli-filmen ”Kiki’s Delivery Service”

ガムラスタン
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

En bit bort från den svenska huvudstaden Stockholm, på ön Stadsholmen, ligger Gamla Stan. Detta område är känt för sina medeltida europeiska stadslandskap från 1300-talet. I den här artikeln kommer jag att diskutera Gamla Stan, som också har stor historisk betydelse för Sverige, i detalj.

Stockholms Gamla Stan

En bit bort från den svenska huvudstaden Stockholm, på ön Stadsholmen, ligger Gamla Stan. Detta område bevarar fortfarande stadsmiljöerna från det medeltida Europa från 1300-talet och är en historiskt betydande turistplats för Sverige.

Gamla Stan ligger på ön Stadsholmen, som består av 14 mindre öar, och kan gås runt på en halv till en hel dag.

Stadslandskapet i Gamla Stan, som kan nås till fots från Stockholms stadskärna, erbjuder en vacker utsikt som ofta kallas ”Nordens Venedig”. I staden finns kullerstensgator och vackra byggnader, och du kan uppleva världen av medeltida Europa som om du trätt in i en berättelse.

Dessutom är det känt som platsen som var skådeplats för Ghibli-filmen ”Kiki’s Delivery Service”. Den vackra stadsbilden där Kiki flyger runt efterbildades i Gamla Stan. Man kan säga att Gamla Stan är en plats fylld med historisk och värdig atmosfär.

Historien om Gamla Stan

Gamla Stan är en stad från medeltida Europa, byggd på ön Stadsholmen på 1300-talet. I denna stad har många nordgermanska arkitekturer från 1600- och 1700-talet bevarats.

Idag är det en berömd turistplats i Sverige som besöks av många människor, men fram till mitten av 1900-talet hade den en historia som slum. Efter andra världskriget genomfördes dock en renovering av det svenska parlamentet och det återföddes som en vacker medeltida stad. Dessutom har denna stad kallats ”Staden mellan broarna” från 1800-talet till 1980-talet. Namnet Gamla Stan är relativt nytt och fastställdes som officiellt namn 1980.

Introduktion av sevärdheter i Gamla Stan

I Gamla Stan finns många historiskt och politiskt viktiga byggnader för Sverige, såsom Stockholms slott där den svenska kungen utför sina officiella uppgifter, och riksdagsbyggnaden. Här är några av platserna i Gamla Stan listade.

Storkyrkan

Storkyrkan i Gamla Stan är en gotisk kyrka som byggdes 1279 och senare renoverades i barockstil. Det sägs att det majestätiska utseendet och den stora klockan på toppen av katedralen liknar klocktornet i filmen ”Kiki’s Delivery Service”.

Storkyrkan har fungerat som plats för lyckliga tillfällen som kröningar och bröllop av den svenska kungafamiljen. År 1976 ägde bröllopet mellan den nuvarande svenska kungen Carl XVI Gustaf och drottning Silvia rum, och år 2010 hölls kronprinsessan Victorias bröllop också i Storkyrkan.

Stockholms slott

Stockholms slott, som byggdes på 1300-talet, fungerar idag som den officiella residensen för den svenska kungen Carl XVI Gustaf. Även om slottet en gång var bostad för den svenska kungafamiljen, används det fortfarande för officiella evenemang av den svenska kungen, även efter att den privata residensen flyttades till Drottningholm 1981.

Interiören i Stockholms slott är öppen för allmänheten, och man kan se utställningar relaterade till den svenska kungafamiljen och en elegant rokoko-kapellet av fransk ursprung. Dessutom äger en traditionell vaktparad rum varje dag vid middagstid i Stockholms slotts innergård. Stockholms slott är ett historiskt centrum för den svenska kungafamiljen och en populär plats för många turister.

ストックホルム宮殿
Stockholms slott: Sveriges kungliga residens och slott"Stockholms slott" används som officiellt residens för Sveriges nuvarande kung, Carl XVI Gustaf, där han utför olika officiella arbetsuppgifter. Ursprungligen byggdes slottet som en fästning på 1200-talet, och efter flera ombyggnader och renoveringar är det nu ett vackert slott med barockstil. Slottets inre är också öppet för allmänheten, och det sägs att många historiska samlingar visas där. I den här artikeln kommer jag att ge en mer detaljerad introduktion till Stockholms slotts historia och egenskaper....

Riddarholmskyrkan

Riddarholmskyrkan är en kyrka som står på ön Riddarholmen. Du kan gå dit till fots från Gamla Stan. Öns namn betyder ”riddarön” på svenska.

Riddarholmskyrkan, som är dekorerad i nygotisk stil, har ett elegant och vackert utseende som passar bra in i gatorna i Gamla Stan. Dessutom är det en helig plats där den svenska kungafamiljen ligger begravd, och det är också en viktig plats för det svenska folket.

Stortorget

I mitten av Gamla Stan finns en plats som heter Stortorget. Här finns kaféer, restauranger och marknader som är livliga med turister och lokalbefolkningen. Runt Stortorget finns det färgstarka byggnader i starka färger som rött och gult, och det utbreder sig en vacker stadsbild som om den har hoppat ur en bildbok.

Dessutom finns det inuti Stortorget en restaurang som heter ”Den gyldene freden”, som grundades 1772. Denna restaurang finns i Guinness världsrekord som världens äldsta restaurang och har också ett högt historiskt värde.

Nobelmuseet

På Stortorget finns Nobelmuseet. Här kan du se utställningar om tidigare Nobelpristagare och Alfred Nobel, grundaren av Nobelpriset, som föddes i Sverige. Dessutom finns det i museet en restaurang som heter ”Bistro Nobel”. Här kan du njuta av choklad som ser ut som en Nobelmedalj och ”Nobelglass”, som Nobelpristagare gillar att äta.

ノーベル賞
Nobelpriset: Priset uppfunnet av Alfred Nobel med ursprung i SverigeNobelprisutdelningen är en av de mest kända händelserna som äger rum årligen den 10 december i Stockholm, Sverige. Nobelpriset uppfanns för mer än 120 år sedan av en person vid namn Alfred Nobel. I den här artikeln förklarar jag vad Nobelpriset är och varför uppfinnaren Nobel skapade Nobelpriset....

Riksdagshuset

I Gamla Stan finns det inte bara många historiska byggnader, utan också riksdagshuset, som är centrum för svensk politik. Det ligger på den angränsande ön Helgeandsholmen och är en byggnad vars kurvor är vackra. Det har en stilfull atmosfär som skiljer sig från värdigheten i det japanska parlamentsbyggnaden. Om du är intresserad av svensk politik rekommenderar vi att du besöker riksdagshuset.

Mårten Trotzigs Gränd

Gamla Stan är ett område där de gamla kvarteren fortfarande finns kvar, och stadsbildens kännetecken är slingrande gator som ser ut som en labyrint. Resenärer som kommer för första gången kommer förmodligen att gå vilse, men en av de mest kända är ”Mårten Trotzigs Gränd”.

Denna gränd är den smalaste i Gamla Stan med en bredd på bara 90 cm. Det kan vara svårt att bära stora väskor eller gå förbi mötande personer, men på grund av dess unika trängsel är det en populär plats för fotografering för många turister och en av sevärdheterna i Gamla Stan.

Sammanfattning

Gamla Stan är en plats där du kan uppleva stadslandskapen i medeltida Europa, och det finns många sevärdheter på ett litet område. Det är möjligt att besöka det noggrant på en dag, och det finns många labyrinter, berömda sevärdheter, vackra kyrkor osv. Var snäll och besök och njut av charmen med medeltida Europa.