Islandet

Strokkur gejsrar: En isländsk geotermisk källa som skjuter upp hett vatten upp till 20 meter

ストロックル間欠泉
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

Island, känt som ett land med många vulkaner, har många gejsrar där underjordiskt vatten, uppvärmt genom geotermisk energi, bryter ut med stort brus. Det finns många gejsrar på Island, oavsett storlek, men Strokkur gejsraren är särskilt populär bland turister.

I denna artikel kommer jag att fokusera på Strokkur gejsraren, som är en del av Gyllene Cirkeln-rutten, en standard turistväg på Island, och presentera dess egenskaper, sevärdheter och tillgångsmöjligheter.

Vad är Strokkur gejsraren?

Island, det enda öriket i norra Europa beläget i Norra Atlanten, är på grund av sin position vid gränsen mellan två kontinentalplattor, precis som Japan, ett land med aktiv vulkanisk aktivitet. Förutom geotermisk energiproduktion med vulkanvärme finns det många naturliga platser som varma källor och gejsrar som bildas genom uppvärmt grundvatten.

Strokkur gejsraren, som jag behandlar idag, är en av gejsrarna som är mycket populära bland turister. Strokkur gejsraren ligger i det geotermiska området vid Kvita-floden i Haukadalur-dalen i sydvästra Island. För övrigt betyder ”Strokkur” på isländska ”omrörare”.

Strokkur gejsraren har varit i drift i över 1000 år och skjuter fortfarande regelbundet upp hett vatten var 5 till 10 minut. Höjden på det heta vatten som kommer ut ur utbrottsöppningen är mer än 20 meter, vilket ger en mycket imponerande syn.

En berömd plats bredvid Geysir gejsraren

I samma område där Strokkur gejsraren finns finns också Geysir gejsraren, den största gejsraren på Island. Geysir gejsraren skjuter inte bara ut i den största storleken på Island, utan också mer än 60 meter hög, nästan tre gånger högre än Strokkur gejsraren. Dessutom är Geysir gejsraren, som är representativ för Island, världsberömd och har till och med myntat ursprunget till det engelska ordet ”Geyser”, vilket betyder ”gejsrar”.

Emellertid har Geysir gejsrarens aktivitet gradvis minskat sedan 1800-talet, som var toppen av dess aktivitet. Det är inte så att aktiviteten helt har stoppats, och även idag skjuter den ut hett vatten ungefär tre gånger om dagen. Men om du vill se Geysir gejsraren på din resa beror det på tur. Därför har Strokkur gejsraren, som du kan se var femte minut, nu blivit huvudattraktionen för turen.

ゲイシール間欠泉
Geysir: Islands största gejser i ett land av vulkanerIsland, en ö-nation i norra Atlanten, är känt som ett av de främsta vulkanländerna i världen. Och en av de typiska synerna på Island, där vulkanaktiviteten är intensiv, är gejsrarna, som kraftigt skjuter upp högtempererat grundvatten. Det finns många gejsrar av olika storlekar på Island, men den största av dem är "Geysir" som jag ska presentera denna gång. I denna artikel kommer jag att introducera Geysir, inklusive storleken och frekvensen av dess utbrott, samt information om turer du kan göra i närheten....

Tips för att njuta av Strokkur gejsraren

Haukadalur-dalen, där både Strokkur gejsraren och Geysir gejsraren finns, ligger cirka 80 km nordost om Reykjavik, Islands huvudstad, cirka en och en halv timmes bilresa bort. För sightseeing är det vanligt att antingen använda en turistbuss eller att hyra en bil och köra själv. Men eftersom det kommer ut hett vatten från gejsraren, är vandringsleder anlagda runt gejsraren för säkerhetens skull. Dessutom kan det heta vattnet som kommer ut spruta ut i omgivningen beroende på vindriktningen, så det är viktigt att hålla ett säkert avstånd.

Sammanfattning

Island är ett land av vulkaner, och det finns många gejsrar där underjordiskt vatten, uppvärmt av underjordiskt magma, skjuts ut. Bland dem har Strokkur gejsraren, som ligger i Haukadalur-dalen i sydvästra Island och har blivit allt populärare i stället för den för närvarande inaktiva Geysir, blivit mycket populär.

Strokkur gejsraren skjuter upp hett vatten på mer än 20 meters höjd var 5 till 10 minut. Därför kan du se gejsraren som bryter ut varje några minuter, och det finns många tillfällen att ta bilder.