Arkitektur

Bellevue Beach: Danmarks Arne Jacobsen-designade strand

ベルビュービーチ
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

I Danmark finns det en vacker strand som kallas ”Bellevue Beach”, designad av arkitekten Arne Jacobsen. I den här artikeln skulle jag vilja presentera Bellevue Beach, som är känd för sin enkla och vackra design som genomsyrar hela stranden. Om du är intresserad av Jacobsens design, läs gärna vidare.

Karaktären hos Bellevue Beach

Bellevue Beach är en vacker strand i Bellevue-området i Klampenborg, norr om Köpenhamn, Danmark. Stranden är designad av Arne Jacobsen, en av Danmarks mest kända arkitekter och designers.

Detta utrymme, designat av Arne Jacobsen 1932, har en nordisk, enkel design med vitt och ljust blått som grundtoner, som övervakningstorn och liknande. Bellevue Beach är en populär plats där danska medborgare samlas för att njuta av bad och promenader. Inte bara simma på stranden, det verkar som att många människor solar på sandstranden för att njuta av den korta nordiska sommaren och solen.

Vem är Arne Jacobsen?

Arne Jacobsen är en dansk arkitekt och designer. Han är känd för sin sofistikerade kurviga design och är en arkitekt som representerar modern nordisk arkitektur. Han har designat många kända byggnader, som Danmarks Nationalbank, St. Catherine’s College vid Oxford University i Storbritannien, och så vidare. Arne Jacobsen studerade design vid Det Kongelige Danske Kunstakademi och arbetade därefter med arkitektur och inredningsdesign i Danmark.

På 1930-talet planerades byggandet av ett integrerat resortområde med biografer och restauranger. Vid den tiden hölls en tävling för arkitekter och designers att designa resortet, och Arne Jacobsen, som då hade högt anseende i landet, valdes ut.

Vackra övervakningstorn och stolpar designade av Jacobsen

Monumentet på Bellevue Beach, övervakningstornet och stolparna, har en söt design med ljusa blå och vita ränder. Även övervakningstornet och stolparna, som är baserade på mjuka nyanser som påminner om nordisk design, designades av Jacobsen.

På den vita sandstranden finns det nät för beachvolley, så att du kan njuta av beachvolley i det varma solljuset. Den storslagna himlen och havet i Danmark, sandstranden och det naturliga landskapet harmonierar vackert, och hela utrymmet känns som ett konstverk.

Byggnader i strandområdet också designade av Jacobsen

Bellevue Beach byggdes ursprungligen på 1930-talet som en del av ett planerat integrerat resortområde, och det finns flera byggnader i området förutom stranden.

Byggnader som ”Bellevue Theatre” och ”Restaurant Jacobsen” är också mycket designorienterade, precis som stranden. Dessa byggnader designades också av Arne Jacobsen.

Hela området är verkligen utformat av Jacobsen. Jacobsens arkitektoniska stil kan ses överallt, vilket gör området oemotståndligt för fans.

Sammanfattning

Vi har introducerat Bellevue Beach i Danmark, hur tyckte du om det? Bellevue Beach designades av Arne Jacobsen, som har designat många berömda byggnader. Det är en populär plats där du kan se essensen av Jacobsens design överallt på stranden.