Arkitektur

Ranua Zoo: Finlands nordligaste zoo där man kan observera djur från Arktis

ラヌア動物園の画像
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

I Ranua, Finland, finns det en plats som kallas Ranua Zoo. På detta zoo hålls djur från Arktis, och det är känt att man kan observera dem i deras naturliga miljö. I denna artikel kommer jag att berätta mer i detalj om Ranua Zoo, där djur från norra Europa samlas.

Särdrag hos Ranua Zoo

Ranua Zoo, som ligger i staden Ranua i Finland, har det officiella namnet ”Ranua Wildlife Park”. Djurparken öppnade 1983 och ställer främst ut djur från Arktis.

Ranua är en liten stad i regionen Lappland i Finland med cirka 4 000 invånare. Dessutom ligger Ranua i norra delen av Finland och är känt som Finlands nordligaste zoo. Globalt sett är det världens näst nordligaste zoo efter Polar Park i Norge, världens nordligaste zoo.

Arktiska djur som lever i djurparken

De flesta djur som hålls på Finlands nordligaste zoo, Ranua Zoo, är arktiska djur. Här finns djur som eurasiatiska lodjur, vargar, brunbjörnar och järv, vilka man sällan ser i Japan. Det finns cirka 50 arter och cirka 200 djur.

Dessutom är Ranua Zoo det enda zoo i Finland där man kan se isbjörnar. De flesta djur på zooet är inhemska till Finland, men denna isbjörn transporterades från Sverige.

Dessutom ligger Ranua Zoo mitt i Finlands vidsträckta skogar och liknar mer en ”safari park” än ett ”zoo” som vi känner till det i Japan. För att röra sig inom zooet använder du en promenadväg på cirka 3 km. Olika djur hålls i olika områden och du kan vandra genom skogen. Det sägs att djuren lever mycket fritt även under förhållanden som är nära deras naturliga miljö, i skogen.

Sammanfattning

På Finlands nordligaste zoo, Ranua Zoo, kan du observera olika djur från Arktis, inklusive isbjörnar. Integrationen av zoofunktioner i Finlands vidsträckta skogar, vilket liknar en safaripark, anses också vara attraktivt.