Arkitektur

Egeskov Slott: Ett gammalt slott vid en sjö på den danska ön Fyn

イーエスコウ城
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

På ön Fyn, belägen i hjärtat av Danmark, finns ett slott kallat Egeskov. Slottet, som ligger direkt vid sjön och smälter väl in i det naturliga landskapet, är känt för sin eleganta atmosfär och är en populär plats. I den här artikeln kommer jag att fokusera på Egeskov Slott i Danmark, och jag kommer att presentera höjdpunkterna i slottet, dess historia och ursprunget till slottets namn, som betyder ”Eko-skog”.

Vad är Egeskov Slott?

Danmark, en konstitutionell monarki, är känt som ett land med många slott i Skandinavien. Och i den södra delen av ön Fyn, som ligger i mitten av Danmark, ligger Egeskov Slott, som jag kommer att presentera idag.

Egeskov Slott byggdes 1554 av en person vid namn Fran Brockenhuus. Det ombyggdes till sitt nuvarande utseende 1884 och ägs för närvarande av Greve och Grevinnan Elefelth Löwick Bil. Egeskov Slott är också öppet för allmänheten och kan besökas. Även om det är en gammal borg från 1500-talet, gjordes det tillgängligt för allmänheten först 1986.

För övrigt består Danmark av nästan 450 öar, inklusive halvön Jylland i norra Tyskland, och ön Fyn, där Egeskov Slott ligger, är en av dem. Eftersom Egeskov Slott ligger cirka 50 km söder om landets tredje största stad, Odense, på ön Fyn, rekommenderas det att använda bil eller kollektivtrafik för att resa dit. För övrigt är Odense känt som staden där den berömda danska sagoskrivaren Hans Christian Andersen föddes. De som är intresserade av Andersens sagor bör definitivt också besöka Odense.

En ovanlig konstruktion som använder ek som bas

Egeskov Slott, som byggdes 1554, är en byggnad där den då populära renässansstilen i Europa införlivades. Renässansstilen är känd för sin enkla och harmoniska design, och Egeskov Slott har också en vacker design med röda tegel som bas.

Dessutom är Egeskov Slott byggt vid stranden av en sjö och visar upp ett vackert utseende i harmoni med sjölandskapet. ”Egeskov” betyder ”Eko-skog” på danska och hänvisar till processen att bygga slottet. Egeskov Slott byggdes genom att ekpålar drevs in i sjön för att skapa en grund på vilken slottet sedan byggdes.

Ekarna som användes som grund för slottet fanns i en mängd som påstås motsvara en hel skog, och detta blev ursprunget till namnet ”Eko-skog”.

Sevärdheter runt Egeskov Slott

Det finns ett stort område omgivet av natur, och förutom huvudslottet finns det också en anläggning som kallas ”Veteranmuseum”, där klassiska bilar och motorcyklar visas. Det finns också trädgårdar där dahlior och rosor blommar. Det finns också ett café, och många danska medborgare besöker det som en plats för avkoppling på helgerna.

Dessutom tjänade Egeskov Slott som modell för Nix Slott i Noboribetsu Marine Park Nixe i Hokkaido, Japan. Även om det är svårt att resa till Danmark, kanske du kan uppleva atmosfären på Egeskov Slott i Japan.

Sammanfattning

Egeskov Slott ligger i den södra delen av ön Fyn i Danmark och är en medeltida borg som byggdes 1554. Det är i renässansstil, och dess karakteristiska yttre består av röda tegel. Det är känt som ett pittoreskt slott byggt vid kanten av en sjö. Dessutom är utsikten över Egeskov Slott, som speglas i sjön, mycket populär.