Islandet

Landmannalaugar: Höglandet på Island där vildmarken sträcker sig

記事内に商品プロモーションを含む場合があります

På Island finns det ett område som kallas Landmannalaugar, som sträcker sig över vidsträckta vildmarks- och betesmarker. Det är känt som en populär vandringsled bland turister och trots dess svårtillgängliga läge finns det fortfarande många besökare. I denna artikel vill jag introducera området Landmannalaugar på Island, inklusive höjdpunkterna i området, hur man tar sig dit och hur man njuter av det under besöket.

Särdragen hos Landmannalaugar

Landmannalaugar är en av de mest populära turistmålen på Island, där naturen av vildmark och naket bergslandskap sträcker sig. Det ligger specifikt i Islands centrala högland och hänvisar till området runt vulkanen Hekla. När man tänker på Skandinavien kanske man föreställer sig snö och skogar, men Landmannalaugar är ett högland och hela regionen är karaktäriserad av vildmark.

Ändå är Landmannalaugar faktiskt en av de bästa vandringslederna på hela Island. Till exempel är bergen runt Landmannalaugar gjorda av rhyolit, en typ av vulkaniskt berg. Rhyolit har många lager, och när man tittar på bergssidan kan man se olika färggraderingar. Dessutom har området ett rikt naturlandskap med vackra glaciärer, sjöar och vattenfall, och det finns många vandringsleder att njuta av.

Tillgång till Landmannalaugar

Landmannalaugar ligger långt från Islands centrum, och tillgången på vägen dit är ganska svår. Först och främst går vägen till Landmannalaugar över oasfalterade vägar. Trots att det är en turistattraktion, är Landmannalaugar ett centralt höglandsområde som normalt inte beträds, så vägen går i grunden genom en rå vildmark. Man måste köra över grus, stenar och floder, och det verkar vara svårt att komma dit utan att ha en fyrhjulsdriven bil.

Observera att tillgång endast är möjlig från juni till september, och Landmannalaugar är stängt under andra årstider.

Vandring och varma källor är turistiska höjdpunkter

Landmannalaugar är jämfört med andra nordiska sevärdheter inte nödvändigtvis lättillgängligt. Ändå finns det i hela regionen imponerande landskap och värdefulla turistresurser som varma källor, som varje år lockar många besökare. Som jag nämnde tidigare, består berget i Landmannalaugar av rhyolit, som bildats genom vulkanisk aktivitet.

Höjden på bergen i Landmannalaugar är cirka 400 meter och basen på berget är en campingplats där isländingar gärna samlas för att njuta av sin sommarsemester. Vid övernattning kan du också använda en fjällstuga som byggdes 1951. Stugan kan ta emot upp till 78 personer och verkar vara utrustad med bekvämligheter. Ett annat särdrag är de varma källorna, som är bekanta för japanerna.

Island är geografiskt ett land med aktiv tektonisk och vulkanisk aktivitet, och du kan se varma källor värmda av geotermisk energi överallt i landet. Du kan också bada i de varma källorna i Landmannalaugar om du tar med dig en handduk och badkläder.

Sammanfattning

Jag har presenterat höglandet Landmannalaugar på Island, hur tyckte du om det? Landmannalaugar, där orörd mark sträcker sig så långt ögat kan se, är känt som en av de bästa vandringslederna i landet. Dessutom är det en plats där du också kan njuta av varma källor och ridning, och det är en perfekt plats för dem som vill koppla av och njuta av naturen.