Finlandet

Naantali: En finsk semesterort med Mumin-världen

ナーンタリ
記事内に商品プロモーションを含む場合があります

På Finlands västkust ligger staden Naantali, känd som en semesterort. Naantali har många sevärdheter, som den vackra gamla staden och presidentens sommarresidens, men det mest kända är Mumin-världen.

Mumin är ett verk av Tove Jansson från Finland och älskas på grund av sina charmiga karaktärer och berättelser över generationer, även i Japan. På en ö utanför Naantali finns en temapark som heter Mumin-världen, som helt återskapar världen av Mumin-dalen. I den här artikeln presenterar jag staden Naantali i Finland, med dess egenskaper, sevärdheter och särskilt Mumin-världen.

Om staden Naantali

Naantali är en hamnstad i sydvästra Finland i provinsen Suomi. Den grundades 1443 av kung Kristoffer III av Sverige och är känd som en retro-gamla staden med trähus och en semesterort på den varma västkusten.

Dessutom består omgivningen av Naantali av en ögrupp, och på sommaren ankrar många kryssningsfartyg i hamnen. Särskilt Mumin-världen på en ö utanför Naantali är en populär temapark som återskapar världen av Tove Janssons ”Mumin”.

Naantali som turistmål

Naantali, känd som en av de bästa sommarsemesterorterna i Finland, besöks varje år av många turister. Det finns atmosfären av gamla staden, kaféer och affärer, och ”Kultaranta”, som har använts som de finska presidenternas officiella sommarresidens sedan 1920.

Dessutom är Naantali gynnsamt beläget, 15 km väster om Turku, Finlands äldsta stad. Turku grundades 1299 och var Finlands huvudstad till flytten till Helsingfors 1812. Många människor använder Turku som bas för sin resa till Naantali.

トゥルク城
Åbo slott: Finlands äldsta slott byggt på 1200-taletI sydvästra Finland finns Åbo slott, en fästning som byggdes för att skydda den gamla huvudstaden Åbo. Åbo slott började byggas runt 1280 när Finland var en del av Sverige och är känt som ett av de äldsta slotten i Finland. I den här artikeln kommer jag att presentera det historiska Åbo slottet....

Mumin-världen på ön Kailo

Det främsta turistmålet i Naantali är utan tvekan Mumin-världen. Mumin-världen är en temapark som helt återskapar världen av Tove Janssons ”Mumin” och öppnades 1993.

Denna temapark ligger på ön Kailo, en ö utanför Naantali. Kailo är lätt att nå via en bro från det finska fastlandet. Mumin-världen har renoverat hela ön Kailo och gjort den till en mycket stor temapark som är utformad i stilen av Mumin-dalen.

Kul i Mumin-världen

Mumin-världen, känd för sin höga trogenhet mot originalet, erbjuder olika faciliteter runt Mumin. Till exempel det så kallade Mumin-huset, en fyrvåningsbyggnad där Mumin-familjen bor. Inte bara utseendet, utan även inredningen och hushållsartiklarna är detaljerade och det är en av de mest populära platserna i parken. Dessutom finns det många eventshower med karaktärer från serien, som Mumin och Snusmumriken. Det finns också butiker och kaféer som säljer exklusiva Mumin-varor, och det sägs att du kan ha kul hela dagen.

Observera att Mumin-världen endast är öppen för en kort tid under året, med en sommarsäsong från juni till september och en vintersäsong endast för en vecka i februari.

Sammanfattning

Naantali är en stad på Finlands västkust och är en populär semesterort på sommaren. Det finns många sevärdheter, men Mumin-världen, som återskapar Mumin-dalen, är höjdpunkten. Temaparken, som har renoverat hela ön Kailo, återskapar världen av Mumin-dalen i dess ursprungliga form.